Sprookjeswonderland in Enkhuizen

05-06-2015 om 06:48 uur

Ken je de webshop de Kaboutertuin al? Allemaal leuke producten die met de kaboutertuin te maken hebben. Zo kan je hele leuke rompertjes met kaboutertjes bestellen, koffertjes met rood/witte stippen, sierkussens van Roodkapje, labeldoekjes, speenkoorden en nog heel veel meer. De moeite waard om te kijken en een bestelling te plaatsen.

Naast de webshop Kaboutertuin houdt Emy ook een blog bij. Haar blog staat bij m’n favorieten en lees deze dan ook graag. Met regelmaat plaatst ze weer een leuk blog. Over wat ze mee maakt, nieuw speelgoed, haar kinderen weer iets hebben uitgehaald en zo ook het uitje naar Sprookjeswonderland In Enkhuizen.

Lees hier het blog van Emy over Sprookjeswonderland.

“Een van de leukste uitjes met kinderen vinden wij Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Vroeger toen we zelf klein waren bestond het park al en er zijn nog steeds herkenbare dingen in het park. Inmiddels is er hier en daar ook wel wat vernieuwd. Een paar jaar geleden bouwden ze deze prachtige, vernieuwde entree.

Het park bestaat uit meerdere onderdelen. Het mooiste vind ik het sprookjesbos en kabouterdorp. Dit past natuurlijk ook helemaal bij ‘De Kaboutertuin’. Ook zijn er nog voorstellingen, een speeltuin, een kinderboerderij, een restaurantje en wat attracties.

We zijn er nu meerdere keren geweest. Ik ging voor het eerst met ons oudste zoontje toen hij anderhalf was. Hij kon zelf lopen en hij vond het echt geweldig. Vooral het sprookjesbos is leuk voor die leeftijd. Ze kunnen mooi zelf in alle huisjes kijken.

Bij elk huisje hoor je weer een ander liedje. De liedjes staan ook op de cd’s die ze in het winkeltje verkopen. Wij hebben zelf een aantal cd’s en die liedjes zijn echt leuk. Mijn kinderen luisteren er graag naar en zingen ze volop mee. Ikzelf ken de liedjes ondertussen ook helemaal.

Persoonlijk vind ik het park heel fijn en erg knus. Er hangt echt een magische sfeer. Zeker als ik kijk hoe de kinderen reageren op alles. Die starende snoetjes helemaal in gedachten… ik hou ervan!

Sprookjeswonderland is vanaf vrijdag 3 april t/m 25 oktober 2015 alle dagen geopend! Tickets kosten 9,50 per persoon (vanaf 2 jaar). Zeker de moeite waard om eens te gaan kijken! Zoals Sprookjeswonderland zelf zegt: “Beleef de betovering!”

En dit bordje is toch helemaal waar?”

Dankjewel Emy, leuk dat we het blog op de website Twee Ons Geluk mochten plaatsen. Ik heb hem op  m’n lijstje “things to do” met Milan gezet. Leuk om weer eens wat anders tegen te komen. Milan is nu bijna 1,5 jaar en weet nooit zo goed wat ik moet doen. De kinderboerderij is leuk maar wil ook wel weer eens wat anders maar vind hem vaak nog net iets te klein.

Sprookjeswonderland is in 2014 door de ANWB uitgeroepen tot het leukste uitje in Noord-Holland. Dat zegt al genoeg dus ik zou zeggen broodjes smeren, schoenen aan in de auto en heel veel plezier!

Je betaalt geen parkeerkosten en ook de kosten voor een lekker hapje en drankje houden ze laag, dit omdat een uitje leuk moet zijn. Dit kom je maar zelden tegen, wat goed zeg! Je hebt al koffie vanaf € 1,20. Weer een pluspunt erbij. Voor meer informatie en de routebeschrijving neem dan een kijkje op de website

Ben jij al eens in het Sprookjeswonderland geweest? Wat vond je er zo leuk aan? 

Producten | Bestelinformatie | Veelgestelde vragen | Algemene Voorwaarden | Over Ons | Veiligheid & Privacy | Contact