Spijbelen

02-11-2015 om 06:26 uur

Ik geef het toe! Ik doe ook maar wat! Net als jij, jij, jij en jij. Of ben jij wel perfect? 

Vaak gaat het goed maar er zijn ook wel eens dagen dat het tanden poetsen een groot gevecht is, ik kan dat heus wel eens hebben maar af en toe... nou dan niet! Morgen weer een dag.

Ik neem mezelf elke avond weer voor om pas na 8 uur naar beneden te gaan. Is dat aapje eerder wakker, kroelen we in bed of speelt hij met de auto's op z'n kamer of op het grote bed. Er zijn dagen dat ik 10x moet zeggen dat het vroeg is en dat we boven blijven. Er zijn ook dagen dat ik het 100x of zelfs wel 1000x moet zeggen. Vooral na 1000x, voor m'n gevoel dan, ben ik het beu en stap ik het bed uit, loop met M naar beneden, zet de tv aan (zoooo tegen m'n principes) en ga zelf op de bank liggen.... stilte, rust, wakker worden! 

Het is tijd om fruit te eten. Pfff fruit... zooo geen zin om te snijden, te ontvellen en noem maar op. Vandaag is het feest en krijg je gewoon een lekker koekje, krentjes of wat dan ook. Morgen weer fruit.

Vanavond eten we lasagne, doen we altijd zonder groente, en morgen aardappelschotel met sla. Sla vindt hij helemaal niets maar beide heel erg lekker. Natuurlijk kan ik groente door de lasagne doen, ik kan ook ook zelf wat groente apart klaar maken en dat aan M. geven... het kan! Vandaag pak ik toch even een potje wat hij kan opeten. Daarna kan hij nog lekker mee smullen van de lasagne en morgen genieten van de aardappelschotel. Was ik voordat ik een kindje had zooo tegen die waterige potjes, het is soms wel heel erg makkelijk.

Ik kan zo nog wel wat dingen opnoemen maar hou het hierbij. Anders lijk ik zo'n slechte mama. Maar ik weet zeker dat jij, jij, jij en ook de perfecte jij ook deze momenten hebt! 

Maar naast die spijbel momenten krijg mijn en jou kind wel de beste liefde wat er bestaat. En dat is toch zooooveel belangrijker! Ben ook maar een mens en doe alleen maar mijn uiterste best.

Zo wordt er elke dag gedanst op de muziek, beginnen we in de vroege ochtend al met schaterlachen door kusjes te geven in z'n nekje en eindigen we met schaterlachen door te "neuzen" tussen de spijlen van het ledikant. Schoppen we de herfst blaadjes door het bospad heen, roepen we naar de vrachwagens en zwaaien we naar alle mensen die in de bus zitten, noemen we alle kleuren blauw en paars en zeggen daarna heel hard neeeeeeeeee, als het eten wat door papa is gemaakt zoooo lekker is en een vork veel te langzaam eet  stoppen we het eten gewoon met beide handen in onze mond. Zo kan ik nog uren door praten met al dat moois waar we van genieten zonder te spijbelen in de opvoeding. Dat is toch zooooveel meer waard. 

Waar kan jij zo van genieten? Waar spijbel jij wel eens mee? Of ben jij wel die perfecte moeder die alles volgens de regels doet en niet iets overslaat? Ik ben benieuwd. 


Producten | Bestelinformatie | Veelgestelde vragen | Algemene Voorwaarden | Over Ons | Veiligheid & Privacy | Contact