Peuterpubertijd; Door een mannelijke blogger

04-11-2015 om 19:08 uur

Hoiii allemaal!! hoe gaaf is dat, ik mag een artikel schrijven wat voornamelijk gelezen wordt door heel veel vrouwen. Voel me best vereerd. 

Ik zal jullie proberen elke week wat van m'n leventje te laten zien. Zal vertellen over de liefde, wat ik dagelijks doe en oeffff die peuterpubertijd. Ik vind dat laatste best meevallen, heeft gewoon met ontdekken en ouder worden te maken maar daar denkt niet iedereen zo over. Nou daar gaan we!

 
Wat een fijn weekend hebben we achter de rug. Moet zeggen dat ik daar best aan toe was. M'n papa is altijd maar werken, mama doet het huishouden en werkt ook nog thuis, tenminste dat probeert ze. Want kom op zeg. Ik wil drinken. Eerst thee, doe natuurlijk net of de opvoeding werkt, als ik wat slokken op heb dan... oepsss Daar ligt de thee over de vloer. "Nee mama, Mimlam niet". Gelukkig zag ze het niet en dacht ze dat het per ongeluk ging. "Mimlam roosisee". Deze beker gooi ik natuurlijk niet om. Ze gaat weer aan de slag "Mimlam naan mama" een banaan voor degene die kindertaal nog niet zo goed snappen. Daarna gaat er opeens een auto onder de kast, wil ik de blokken die boven in de kast staan en en en. Nu trapt ze niet overal in helaas, maar ik probeer het wel!

  

Maandag: Heb de laatste tijd veel nieuwe woordjes geleerd maar ben ook heeeeeeellll ondeugend. Eigenlijk doe ik gewoon alles wat niet mag, dat weet ik heus wel maar doe het toch. En slapen??? Dat is toch voor mietjes???! Ik doe m'n ogen pas dicht op z'n vroegst om 9 uur. Ze leggen me gewoon om half 8 al op bed... echt geen tijd!! Dan rond de klok van 4 / 5 vind ik het prima geweest. Ohja en tussendoor kom ik ook gerust nog een paar keer. Papa en mama mogen nu wel weten dat ik een grote jongen ben. Ik kan ook heel hard rennen, mama kan mij lekker niet pakken, hihi! Ik lach d´r dan ook graag uit. Ik heb van de week heel lief op het pleintje gespeeld. Ging super goed. Reed steeds rondjes met m'n auto. Alleen nu mag ik het niet, mama zal wel bang zijn dat ik wegloop omdat ik zo ondeugend ben. Want dat laatste kan ik ook al heel goed. Vooral om de auto dan kunnen ze me niet pakken. En als ze me bijna hebben vlieg ik toch gewoon de straat op!!! 

Vanmiddag was mama weer boos en daarna moest ze huilen. Eerst wilde ik weglopen maar dat kon ik niet. Heb mama d´r hand gepakt en heel veel knipogen gegeven nu zijn we weer vriendjes. Mama heeft me daarna op bed gegooid en daarna mag ik niet mee stout zijn... ik doe m'n best maar kan het niet beloven. 

Dinsdag:Wat een dag! Ik word echt een grote jongen nu hoor. Ik race met m'n loopauto super snel over de stoepen, ben wezen spelen bij Marsha  (was daar wel echt een boef). Hebben daar een broodje gegeten, was erg lekker en gezellig. Maar waarom moet ik nou op die stoel blijven zitten???? Bianca had hele wijzen woorden tegen mama; laat hem maar, eet jij nou maar rustig, je moet zo ook nog terug rijden. Zo mocht ik toch spelen hahahahaha! Maar mama was het wel met Bianca eens. Fijn advies.

Thuis dacht mama dat ik wel zou gaan slapen. GRAPJUHHHHH slapen is voor mietjes. Zo rende ik snel naar de tafel toe, voordat ze het woord slapen had uitgesproken. Mama kan me lekker niet pakken. Toen ze me bijna had ben ik snel naar de grote tafel gerend en daar onder gedoken.

Mama ging op de bank liggen en deed alsof ze sliep. Dat zag ik heus wel. Ik moest hard lachen maar ging wel lief met de auto's spelen, snap heus wel dat mama moe is hoor, maar slapen is nou eenmaal voor mietjes. Niet veel later kwam oma. Oma dacht mij wel even op bed te leggen. Denk het niet oma. Ik mocht mee naar buiten toe. Met m'n mooie auto. Ze dacht zeker dat ik dan moe zou worden.... ik ging heel hard en onderweg kwam ik een kraan en tractor tegen. Ze doen zooo hun best dus laat ik nou doen alsof ik moe ben. Ik liet me tillen en legde m'n hoofdje neer. Stiekem lach ik want mama zegt tegen oma dat ik maar een uur mag slapen anders wordt het te laat, het was al half 3 geweest. Thuis aangekomen heb ik laten zien dat ik dus echt niet wil slapen, want ik ben gewoon niet moe! Ik mocht met oma mee. Spelen met Louise en d'r konijn. Daarna heb ik thuis ook weer lekker gespeeld. Het werd warm in huis omdat er lekker gekookt werd. Uhmmm oepsss die bank ligt toch wel erg lekker.... Na 2/3 minuten hebben ze me wakker gemaakt want ik moest natuurlijk wel eten. Daarna zou ik vast verder slapen! Whahaha kom op wat denken ze wel niet. Ik was Klaaaaarwakker! Rond 8 uur heb ik mezelf toch maar in slaap laten vallen. Of ik vannacht wel de hele nacht ga slapen dat weet ik nog niet, ik zal het je morgen vertellen. 

  

Woensdag: Vandaag begon ik al weer vroeg, het was half 6. Voor mij was dat uitslapen, maar mama en papa waren er weer niet blij mee. Ik mocht bij mama op d'r telefoon Nijntje kijken, zo kon ze nog even d'r ogen een beetje dicht doen. Om kwart over 6 had ik de filmpjes wel gezien en wilde naar beneden. Mama zag op de website Nijntje.nl een leuk spelletje; memory. Samen gingen we het spelen, maar al gauw hoefde mama alleen maar toe te kijken. Het was erg leuk en ik had het al snel door. Soms moest ik een paar keer kaartjes om draaien maar na een paar keer goed opletten wist ik waar het ijsje, de slingers en de koe zaten. Een echte aanrader! 

Beneden was ik weer de boef. Ik deed alles wat niet mocht. Mama was verdrietig, ze is niet zo lekker en vooral heel moe. Mama mag niet té moe worden want dan kunnen haar benen of spraak weer uitvallen. Ik vond het niet leuk om mama verdrietig te zijn, ben op de bank geklommen om naast mama te zitten en heb haar veel kusjes gegeven. Daarna zijn we samen gaan badderen, ik heb heel lief gespeeld en geplonsd. Mama is nu heel trots op mij want ook de rest van de dag ben ik heel erg lief geweest en heb zelfs 3 uur geslapen vanmiddag. Morgen ga ik bij de kinderopvang kijken, spannend hoor! Maar heb er wel heel veel zin in want dan kan ik bij de andere kindjes kijken en misschien binnenkort zelfs wel spelen heeft mijn mama verteld. 

Tot volgende week!

Ohjaaaa ik heb mezelf niet eens voorgesteld. Ik ben dus Mimlam (Milan), ben 25 maandjes oud en mijn papa en mama heten Ferdinand en Marieke. Met liefde help ik mee in de webshop van mijn mama. Zo mag ik soms dingen uit proberen, krijg ik weer is een stoere ijscolamp op m'n kamer én mag ik "mee helpen" met de bestellingen. Nou ja dat laatste doe ik vooral zelf. Vooral het losse piepschuim wat mama als opvulmateriaal gebruikt vind ik heeeeeel erg leuk. En dan niet om in de doos te doen maar juist uit de doos te halen.... 

Producten | Bestelinformatie | Veelgestelde vragen | Algemene Voorwaarden | Over Ons | Veiligheid & Privacy | Contact