Opzoek naar Balans | Deel 2

18-02-2018 om 07:53 uur

Tijd voor mezelf

Op de fiets kunnen de beste gesprekken ontstaan. Zo ook op een wintersedag in november.

Ik stapte vanaf mijn werk op de bakfiets richting ons huis, we zouden er nog een dag of 10 wonen. Een spannende periode stond voor de deur. Ook omdat onze oudste zoon de woensdag voor het verhuis-weekeind 5 jaar werd en hij zich in alle hectiek toch wel heel jarig moest gaan voelen. Ik dacht dat ik alles onder controle had.

Totdat ik te horen kreeg dat mijn fietsmaatje zich zorgen om mij maakte. Mijn sprankeling en pure glimlach, die ik 12 jaar geleden bij onze eerste ontmoeting had ( en waar ik zo om bekend stond) was weg. Die had hij al een tijd niet gezien.

Daar kwamen de tranen, ik stond even stil. Waarom dan? Ik deed het toch juist goed? Ja, de maanden voor de zomervakantie voelde ik me heel naar, maar nu ging het toch juist fijn? Of toch? Jup, ik had mijn overlevingsstand aan gezet, niet voelen maar doorgaan. Lekker in mijn werk wegkruipen zodat ik de emoties rondom de verhuizing minder plek zou kunnen geven in mijn hoofd. “Pats” mijn bubbel spatte ineen. 

We spraken langer dan ik tijd had (ik was al laat weggegaan en wilde nog op tijd zijn om de kinderen naar bed te brengen). Maar het bracht me kracht. 

Het gesprek eindigde met 2 doelen; meer tijd voor mijzelf, dingen doen die ik wil, en de vechtlust terug vinden. Die vechtlust om me ergens in vast te bijten zodat de wereld een beetje beter wordt. De kleine wereldverbeteraar die ik als jong meisje was, die zit nog in mij maar was moe van het vechten tegen realisme. 

Meer tijd voor mijzelf en dingen doen die ik leuk vind, zijn de eerste stappen die ik heb gezet in deze zoektocht.

Die week plande ik een datum voor de toffe markt die ik afgelopen zomer organiseerde op de meest idyllische plek in de Randstad. Daar lukte het mij toch ook? In die mini-wereld vol met levensgenieters en wereldverbeteraars voelde ik me gelukkig. Het organiseren was een succes en het gaf me zoveel energie. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor editie 2.0 in volle gang en geeft het me veel plezier om hier ook weer andere mensen blij mee te maken.

Deze blog beginnen is ook zo’n moment, stil staan bij mijzelf, bij mooie momenten en het grote doel volgen; een leven in balans.

Mijn zus zei terecht; “ Dat zijn weer 2 ballen erbij! Daar hebben we het nog wel eens over…” 

Tja gelijk heeft ze, maar kun je niet beter 2 extra pingpongballen in de lucht houden die je energie geven om de andere ballen hoog te houden, dan dat je met bowling ballen jongleert? 

De 2 pingpongballen zijn er niet constant, daarmee oefen ik om af en toe de deur dicht te doen, om mezelf vaste momenten te geven om eraan te werken, zodat het meer lucht dan last geeft. 

Lieve groet, 
Debbie D

Het eerste verhaal van Debbie D lees je op deze pagina. 

Producten | Bestelinformatie | Veelgestelde vragen | Algemene Voorwaarden | Over Ons | Veiligheid & Privacy | Contact