Fotolijst knutselen

12-06-2017 om 08:44 uur

Het is een regenachtige dag, een pyjamadag of de kinderen hebben geen zin om buiten de spelen. Achter een scherm duiken is ook niet altijd wat dus ga lekker knuselen. En nee je hoeft niet eerst naar de winkel. Verf en lijm heeft iedereen wel in huis dus ga opzoek naar de andere benodigdheden en ga aan de slag. 

Vandaag gaan we een fotolijstje maken van een wc rol die je ook weer kunt gebruiken als pennenbakje. Hoe leuk is dat! Knutselen we vandaag 2 in 1. 

Wat heb je nodig: 
Verf
Wc-rol
3 bier dopjes
Kwast
Lijm
3 leuke foto's

Hoe moet je het maken?
Je gaat beginnen met het verven van de wc rol. De kleur mag je zelf bepalen. Je kunt het in de kleur blauw doen, groen, roze of misschien wil jij zelfs wel verschillende kleuren gebruiken. Het kan allemaal. Maak er maar iets moois van. Als de wc rol helemaal geverfd is laat je hem staan zodat hij kan drogen. 

Tijdens het drogen kan je alvast de bierdopjes gaan pakken. De binnenkant van de 3 bierdopjes geef je ook weer een kleur verf. Ook nu mag je weer kiezen welke kleur je de binnenkant van de bierdopjes verf. Allemaal één kleur of heel creatief allerlei kleurtjes.

Zodra de verf is opgedroogd van de wc rol en de bierdopjes pak je de lijm erbij. De bierdopjes plak je op de wc rol. Misschien moet papa of mama hier wel even mee helpen, dat geeft helemaal niets! 

Nu gaan we de foto's op maat knippen. De foto moet op maat van het bierdopje. Zodra je ze op maat geknipt heb, plak je ze in het bierdopje. 

Klaarrrr! Leuk he!! Welke kleuren heb jij gebruikt? Ik ben wel heel benieuwd. Stuur je een leuke foto door van het eind resultaat? 

Het fotolijstje kun je ook gebruiken als pennenbakje, heb wel erg dat je de pennen dan aan de rol vast maakt anders valt de rol om. 

Het knutselidee is gemaakt door Annie van Hippe Freubels. 

Producten | Bestelinformatie | Veelgestelde vragen | Algemene Voorwaarden | Over Ons | Veiligheid & Privacy | Contact