Bloemkool

17-01-2015 om 07:21 uur

Alleen het woord al... bloemkool. Nou geef ik eerlijk toe dat ik echt een hele slechte groente eter bent hoor! Eigenlijk elke week standaard hetzelfde namelijk snijbonen, rode kool, witte bonen in tomatensaus, stoofpeertjes, sla en broccoli. Is dat echt alles? Uhm ja eigenlijk wel. Heeeeel af en toe, ongeveer een keer in de maand, haal ik dan is een bloemkool in huis zodat we ook is wat anders kunnen eten. Lekker in een kaassausje, gerookte kip en patatjes erbij; een echte aanrader.

Milan, nu 15 maanden, eet al met de pot mee maar ja om hem nou elke week hetzelfde te geven is ook zo wat. Dus heb ik besloten om zelf toch maar is m’n best te gaan doen, is anders te gaan eten en dingen uit te proberen. En zo is het idee ontstaan om opzoek te gaan naar leuke, lekkere, speciale recepten en deze ook met jullie te delen.

Zo kwam ik op het blog van Marjo terecht. Ze vertelt over onder andere haar lieve gezin waar ze zo van geniet maar ook wel eens een stuk behang te kort komt en laat lekkere recepten, knutselideeën en nog veel meer moois zien. Naast haar blog heeft ze ook een eigen webshop. Zoals je kunt zien is Marjo een bezige bij en maakt ze zelf hele mooie armbanden, haaraccessoires, mutsjes en nog veel meer. Je moet het zelf met eigen ogen gaan bekijken, dat is veel leuker.

Op het blog van Marjo kwam ik onder andere het Bloemkool recept tegen. Moet ik dat nou echt lezen? En wilde verder gaan scrollen. Toch hield me iets tegen en ben ik het gaan lezen. Lees je mee:

Nodig:

2 plastic zakken; kerriepoeder en paprikapoeder; bloemkool; peper en zout; aardappeltjes in de schil; bruschetta-mengsel kan je o.a. bij de Xenos halen; vlees naar keuze; olijfolie; eventueel plakjes kaas of geraspte kaas; ovenschalen

Werkwijze:

Oven voorverwarmen op zo’n 220 graden

Doe in de ene zak olijfolie met het bruschetta-mengsel en in de andere zak olijfolie met paprikapoeder en kerriepoeder, voeg in beide zakken naar smaak peper en zout toe.

Maak de bloemkool en de aardappeltjes schoon. Zorg er voor dat je de bloemkool in kleine roosjes verdeeld en de aardappeltjes in partjes snijdt. Doe de bloemkoolroosjes in de zak met kerrie- en paprikapoeder en doe de aardappeltjes in de zak met bruschetta. Je kunt het natuurlijk ook andersom doen, dat is maar net wat jezelf wilt.

Schud de aardappels en bloemkool goed door de olie en de kruiden. Gooi de zakken leeg in de aparte ovenschalen. Heb je maar een overschaal of passen er geen twee in je oven kan je het ook in een schaal doen, maakt niet heel veel uit. Heb je vlees wat in de oven kan, kan je dit er gelijk bij doen. Anders moet je het gewoon los in de pan klaarmaken.

Ik zet beide schalen eerst een kwartier in de oven, schep het dan een keer goed door en zet het er dan nog een kwartier in. Als je kaas over je bloemkool wilt, kun je dat bij het laatste kwartier toevoegen. “

Wat vind je ervan? Loopt het water al uit je mond? Sinds kort hebben we in de Hoeksche Waard een Xenos zitten en zo ben ik het mengsel gaan halen en heb het gerecht uitgeprobeerd. Zelf hou ik niet van gekruid eten dus heb maar heel weinig van de kerrie en paprikapoeder gebruikt. Als zakken heb ik diepvrieszakken gebruiken, deze zijn wat steviger als boterhamzakjes. Ik kan je vertellen het was heeeeeerlijk! Iets totaal anders en ik kan je vertellen deze komt op het “bijna” wekelijkse lijstje.

Ga je hem ook proberen? Laat je weten wat je er van vindt? 

Is je ovenschaal toe aan vervanging, heb je er nog geen of wil je jezelf verwennen? We hebben hele mooie ovenschalen in de kleur roze en blauw op de website van stoneware. Alleen het oog zorgt er al voor dat het eten lekker smaakt. 

Producten | Bestelinformatie | Veelgestelde vragen | Algemene Voorwaarden | Over Ons | Veiligheid & Privacy | Contact